logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

POW! WOW! Rotterdam 2019

Event: 15/09/2019
Locatie: Afrikaanderplein, Rotterdam

Het #1 street art-festival van de wereld keert terug in Rotterdam!

Na een succesvolle eerste editie in het Vierhavengebied, keert POW! WOW! op 15 september terug naar Rotterdam. Van de industriële omgeving in 2018 naar een multiculturele volksbuurt met een overvloed aan street art-mogelijkheden: De Afrikaanderwijk!

Diverse muren en gebouwen vormen het decor van een ware street art-transformatie. Meer dan tien kunstenaars zullen gedurende een week werken aan nieuwe murals. Deze zullen, net als vorig jaar, een nieuwe street art-route door Rotterdam vormen. De onthulling ervan is tijdens het festival op 15 september. Daarnaast is er een podium met live muziek, het ’20 VANS 30 CANS’-event waarbij een serie busjes beschilderd wordt, begeleide wandeltours en nog veel meer! Alle onderdelen van het festival zijn gratis te bezoeken en leuk voor de hele familie!

GRIJZE MUREN WORDEN EEN KLEURRIJKE OPENLUCHT-GALLERY
De muren zijn dé attractie van POW! WOW! Rotterdam. Daarom heeft de organisatie wederom een uiteenlopende selectie van kunstenaars gestrikt om grauw beton van de Afrikaanderwijk te veranderen in de mooiste kunstwerken. De kunstenaars die de muren dit jaar gaan verzorgen zijn: Telmo Miel (NL), Smug (UK), Dourone (ES), Super A (NL), L7Matrix (BR), Saïd Kinos (NL), Danny Rumbl (NL), Helen Proctor (AU), Woes (US), Didier Jaba Mathieu (SG) en Nina Valkhoff (NL). Daarnaast zal de Londense Slinkachu de Afrikaanderwijk verblijden met zijn miniaturen en zal Spenser Little uit Amerika overkomen om Rotterdam kennis te laten maken met zijn unieke installaties van ijzerdraad. Er zullen vanaf het festivalterrein gratis begeleide wandeltours vertrekken zodat je met een gids langs de kunstenaars en hun werken kunt.

TWINTIG VOERTUIGEN WORDEN LIVE GEPAINT
Wegens succes keert ook 20 VANS 30 CANS terug; aan de rand van het festivalterrein op het Afrikaanderplein zullen op 15 september maar liefst twintig voertuigen live worden gepaint. De inschrijvingen ervoor gaan open op 6 augustus. Ideaal om er een kijkje te nemen als er eventjes niemand speelt op het hoofdpodium, het epicentrum van POW! WOW! Rotterdam. Ook hier is een mix van internationale artiesten, Nederlandse toppers en opkomend regionaal talent te zien en te horen; Coely, Snelle, Not3s, Zwangere Guy, Amartey, Kay-Slice, Sammie Sedano en HUNNA Soundsystem zullen optreden.

EEN VERRASSENDE PROGRAMMERING
Naast kunst is er nog veel meer te zien, te doen en te horen tijdens het festival. Zo ontstaat er een walhalla van de urban-cultuur en wordt POW! WOW! Rotterdam meer dan een street art-festival. Muziek, kunst en sport krijgen allemaal een eigen plek op het Afrikaanderplein. In de week voorafgaand aan het festival zullen diverse activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd in de Afrikaanderwijk. Meer info over de volledige programmering van de POW! WOW! Week volgt binnenkort. POW! WOW! Rotterdam is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden.

IN HET KORT:
8 t/m 15 september: POW! WOW! Week, met activiteiten voor jong en oud in de Afrikaanderwijk
15 september: POW! WOW! Rotterdam, festival op het Afrikaanderplein.
Entree: GRATIS!
Info: http://www.powwowrotterdam.nl

POW! WOW! Rotterdam is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend 2019. Van 13 tot en met 15 september 2019 staat Rotterdam volledig in het teken van street culture met (inter)nationale street art en sports!

🎨 Mural art:
TELMO MIEL
Smug
Dourone
Super A
L7matrix
Saïd Kinos
Danny Rumbl
Helen Proctor
Woes Martin
Didier Jaba Mathieu
Nina Valkhoff – Muralist

🎨 Intervention art:
Slinkachu
Spenser Little

🎨: 20 VANS 30 CANS (vehicle art):
T.B.A.

🎵 VOLLEDIGE MUSIC LINE-UP:
Coely (BE) + Not3s (UK) + Snelle + Zwangere Guy + Amartey + Kay Slice + Sammie Sedano + HUNNA Soundsystem + Host: MC JR

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office