logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Opera of Things

performance: 24/05/2019
Locatie: TENT

Jasna Veličković performt haar Opera of Things
Het elektroakoestische instrument Velicon bestaat uit een metalen bord met magnetische figuren. Door een spoel over de magneten te bewegen maakt Veličković hun magnetische velden hoorbaar en laat zo hun ‘stemmen’ klinken. Op een verwante manier maakt zij de ‘stemmen’ van power adapters of afstandsbedieningen hoorbaar.
De titel van dit werk verwijst naar het ‘internet der dingen’ waarin ook alledaagse voorwerpen zoals een lamp of thermostaat met het internet verbonden zijn.

Toegang gratis.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office