logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Opera of Things & How we learn the old songs

performance: 19/06/2019
Locatie: TENT

Op woensdag 19 juni geeft Jasna Veličković haar allerlaatste performance ‘Opera of Things’ bij TENT, op haar instrument the Velicon. De titel van dit werk verwijst naar het ‘internet der dingen’, waarin alledaagse voorwerpen zoals een lamp of een thermostaat met het internet verbonden zijn en tijdens deze performance een stem krijgen. Zij werkt met geluiden die worden voorgebracht door elektromagnetische velden rondom elektronische voorwerpen. Ook benieuwd hoe een oplader klinkt?

Ook Paul Elliman is aanwezig voor zijn performance ‘How we learn the old songs’. Een kleine groep zangers zal proberen het geluid van aanstormende hulpvoertuigen, zoals politiewagens, brandweerauto’s en ambulances na te bootsen, inclusief de associaties met macht en autoriteit die dit geluid oproept.

Gratis toegang.

Klik hier voor het Facebook-event.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office