logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Opening MARIE POP

Opening: 11/07/2020 - 12/07/2020
Locatie: Contour Gallery

Contour Gallery opent haar eerste expositie sinds de lockdown met werk van MARIE POP. Een pseudoniem voor het nieuwe Rotterdamse kunstenaarsduo Anique Weve en Inge Aanstoot, wiens werk een combinatie vormt van fotografie en schilderskunst.

In deze expositie, die opent op zaterdag 11 en zondag 12 juli, reflecteren en reageren zij in beeld en performance op de lockdown periode: hoe gaan mensen nu om met gangbare rituelen en sociale samenkomsten, zoals begroeten, afscheid nemen en feest vieren?

Dit project kwam mede tot stand met de Tijdelijke Werkbijdrage Productie, Presentatie en Research, waarmee CBK Rotterdam beeldend kunstenaars een bescheiden impuls wou geven om door deze onzekere periode van lockdown te komen.
meer informatie

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office