logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Opening Kunstuitleen Rotterdam

Opening: 15/06/2016
Locatie: Hoogkwartier

Na veertig jaar verruilt Kunstuitleen Rotterdam de Nieuwe Binnenweg voor de Goudsesingel. Een flinke operatie die maanden van voorbereiding heeft gevergd. Niet alleen heeft het pand op nummer 264-268 een ware metamorfose ondergaan, ook is de gehele kunstcollectie meeverhuisd van West naar Oost. Het resultaat mag er wezen: ons nieuwe onderkomen is een lust voor het oog en we zien de toekomst van Kunstuitleen Rotterdam in het Hoogkwartier dan ook met vertrouwen tegemoet.

Met veel trots nodigen wij u uit voor de opening van Kunstuitleen Rotterdam aan de Goudsesingel 264-268.

U bent van harte welkom op woensdag 15 juni, vanaf 17.00 uur.

Aanmelden wordt op prijs gesteld: tinyurl.com/openingKunstuitleen15juni

De officiële openingshandeling begint om 17.30 uur, met de onthulling van de tentoonstelling De Keuze van… Wij vroegen drie bekende Rotterdammers hun favoriete kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Rotterdam te selecteren. De drie gastcuratoren, singer-songwriter Ai Ming Oei, televisiemaker Tim den Besten en schrijver Raoul de Jong, zijn aanwezig en vertellen hoe zij tot hun keuze zijn gekomen. Na de officiële opening treedt Ai Ming Oei op onder haar artiestennaam Mingue en bakken de mannen van Old Scuola heerlijke pizza’s in hun mobiele keuken.

UITNODIGING Opening Kunstuitleen Rotterdam 15 juni

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office