Opening

06/09/2019
Galerie Lecq

Opening #27 LEX4.1


U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke herlancering van LEX4.1 op vrijdag 6 september om 19.00.

LEX4.1 is een kunstmatige intelligentie systeem die van 2030 tot 2042 opereerde in de huidige ruimte van Galerie Lecq. Werkend als informerende en sociale androïde, was LEX4.1 ontworpen om de verschillende regio’s rondom de Rotterdam Parksluizen met elkaar te verbinden: Delfshaven, Nieuwe Werk, Middelland, Dijkzicht en Rotterdam Centrum. Zo gaf LEX4.1 voorbijgangers informatie over de buurt en plannen voor toekomstige stedelijke inrichting, en beheerde technische taken rondom de Parksluis. De belangrijkste taak van het systeem was om burgers geïnformeerd, blij en veilig te houden.

Na 12 jaar dienst werd het systeem gestopt en vervangen door nieuwere technologie die de taken overnam, en LEX4.1 raakte in de vergetelheid.

Na de onverwachte herontdekking van LEX4.1 twee maanden geleden door Oana Clițan en Nicole Sciarone, wordt het systeem tot leven worden gewekt in de galerie, om wederom de informerende rol te vervullen.

Voor beperkte tijd zal dit lokale figuur voorbijgangers charmeren met een sprankelende persoonlijkheid en grenzeloze feitenkennis over de omgeving.

Opening 6 september om 19.00 bij Galerie Lecq!

Meet and Greet  met foto’s op 7 en 8 September  van 12.00-14.00.
#LEX4point1

Je kan LEX4.1 vinden bij Galerie Lecq tot en met 12 oktober!

Oana Clițan (http://www.oanaclitan.com) is vormgever en kunstenaar, geïnteresseerd in thema’s als taal en hedendaagse communicatie, en hoe deze worden beïnvloed door nieuwe technologie en media.

Nicole Sciarone (https://www.instagram.com/n.sciarone/?hl=en) is een op basis van onderzoek werkende kunstenaar, schrijver, kunst criticus en moderator.

Deze expositie is tot stand gekomen met de steun van het CBK Rotterdam.