logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

O&O-project: SHÉHÉREZADE

Event: 23/09/2016
Locatie: Museumpark

Performance SHÉHÉREZADE
DJEEMA EL FNA Eetplein festival op vrijdag 23 september 2016
Musempark Rotterdam: Fontein, 22:00 uur

SHÉHÉREZADE is een live performance van operazangeres Lotte Bovi in samenwerking met zanger en multi-instrumentalist Serhat Aydogan en studenten van de Codarts. De performance zal de openingsact zijn van het Djeema El Fna festival.

Video-kunstenaar Marieke van der Lippe en 3d-mapping specialist Olivier Scheffer maakten de visuals, die groot geprojecteerd worden op de monumentale drijvende jurk van Lotte Bovi.
De performance is gebaseerd op de gelijknamige compositie van Maurice Ravél uit 1903. De originele partituur van Ravél is bewerkt tot een nieuwe compositie die zich beweegt van conventioneel klassieke naar moderne muziek vol Arabische ritmes en harmonieën. De 3D-projecties zijn geïnspireerd op het Arabische ornamentiek en Europese moderne kunst.

De voorstelling heeft na een succesvolle internationale premiere als slotceremonie van de Biënnale van Marrakech in mei van dit jaar haar Europese première op Djeema El Fna Rotterdam, op vrijdag 23 september 2016.

Marieke van der Lippe ontving een O&O-bijdrage voor dit project.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office