logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

O&O-project: SHÉHÉREZADE

Event: 23/09/2016
Locatie: Museumpark

Performance SHÉHÉREZADE
DJEEMA EL FNA Eetplein festival op vrijdag 23 september 2016
Musempark Rotterdam: Fontein, 22:00 uur

SHÉHÉREZADE is een live performance van operazangeres Lotte Bovi in samenwerking met zanger en multi-instrumentalist Serhat Aydogan en studenten van de Codarts. De performance zal de openingsact zijn van het Djeema El Fna festival.

Video-kunstenaar Marieke van der Lippe en 3d-mapping specialist Olivier Scheffer maakten de visuals, die groot geprojecteerd worden op de monumentale drijvende jurk van Lotte Bovi.
De performance is gebaseerd op de gelijknamige compositie van Maurice Ravél uit 1903. De originele partituur van Ravél is bewerkt tot een nieuwe compositie die zich beweegt van conventioneel klassieke naar moderne muziek vol Arabische ritmes en harmonieën. De 3D-projecties zijn geïnspireerd op het Arabische ornamentiek en Europese moderne kunst.

De voorstelling heeft na een succesvolle internationale premiere als slotceremonie van de Biënnale van Marrakech in mei van dit jaar haar Europese première op Djeema El Fna Rotterdam, op vrijdag 23 september 2016.

Marieke van der Lippe ontving een O&O-bijdrage voor dit project.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office