logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
O&O project Looking for Karl - Annete Behrens
O&O project Looking for Karl - Annete Behrens

O&O project: Looking for Karl

tentoonstelling: 30/06/2015 - 23/08/2015
Locatie: Fotomuseum Rotterdam

De tentoonstelling Looking for Karl toont de intensieve zoektocht van beeldend kunstenaar Annette Behrens naar meer informatie over de identiteit van SS-officier Karl-Friedich Höcker, de eigenaar van het beruchte Höcker fotoalbum.

De ontdekking van het zogenaamde Höcker Album haalt in september 2007 wereldwijd de voorpagina’s van de kranten. Beeldend kunstenaar Annette Behrens is direct geïntrigeerd door het unieke fotoalbum: het toont – voor het eerst – de leefomstandigheden en vrije tijdsbesteding van Nazi’s die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz werkten. De eigenaar van het album is SS-officier Karl-Friedrich Höcker (1911 – 2000), die in 1944 als adjudant van de commandant in Auschwitz werkte. Het album bevat 116 foto’s uit deze periode en toont onder andere uitstapjes die Höcker ondernam met mede kampbewaarders en kopstukken van het Naziregime.

Meer informatie

‘Looking for Karl’ is mede mogelijk gemaakt dankzij een O&O-bijdrage van het CBK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office