logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

onthullingsfestival Jazzportretten

Onthulling: 12/06/2013
Locatie: Oude Binnenweg

Rotterdam dankt zijn moderne imago voor een groot deel aan het uitgaansleven en de muziekscene, die er al in de jaren dertig opbloeiden op het ene podium na het andere. Na de oorlog zouden andere generaties kunstenaars en muziekstijlen elkaar opvolgen, de naam van Rotterdam als jazz-stad bevestigend. Nu die generatie van pioniers van weleer aan het verdwijnen is, heeft de Stichting Jazzmemorial Rotterdam contact opgenomen met het Centrum Beeldende Kunst om deze belangrijke maar zo vluchtige geschiedenis meer visueel te verankeren in het straatbeeld.

Beleef het mee!
Op zondag 21 april om 16.00 uur worden vijf van tien portretten onthuld op de Oude Binnenweg, waar in de jaren dertig de jazzklanken uit diverse cafés en clubs schalden. De portretten tonen: Rob Franken, vereeuwigd door Jan Kruis, David de Groot door Wouter Tulp, Dick Rijnooy door Theo van den Boogaard, Tony Viola door Louise Lagerweij en tot slot Jaap Valkhoff is door zijn zoon Martin geportretteerd. U bent welkom bij wat een zeer muzikale en feestelijke onthulling wordt, oude tijden herleven.

Voor meer over het programma, raadpleeg: www.r-jam.nl

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office