logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Off Screen #03: met Wendelien van Oldenborgh e.a.

Event: 25/05/2017
Locatie: WORM

Off Screen is hét podium voor Rotterdamse audio-visuele producties. In de mei-editie van Off Screen is Wendelien van Oldenborgh gast aan tafel (zie onder). Ook Joost Rekveld schuift aan vertoont o.a. #67, zijn nieuwste werk, dat op IFFR2017 zijn wereldpremière beleefde. René van Zundert komt met zijn nieuwe film BARS, die dit jaar de prijs van de beste sportfilm ontving. Daarnaast de première van de ultrashort In Exile van Randa Nasser en een preview van Yannick. Presentatie is in handen van Marieke van der Lippe en Christiaan van Schermbeek.

Wendelien van Oldenborgh onderzoekt in haar werk hoe politieke, sociale en culturele relaties zich manifesteren. In films en installaties maakt zij nieuwe verbanden zichtbaar en brengt ze een dialoog tot stand tussen ideologisch geladen locaties en persoonlijke verhalen. Dit jaar werd Van Oldenborgh geselecteerd door het Mondriaan Fonds om Nederland op de de Biënnale van Venetië te vertegenwoordigen. In het Rietveldpaviljoen toont ze drie nieuwe filmwerken, die ingaan op het Nederlandse modernisme en de postkoloniale geschiedenis. De titelfilm, Cinema Olanda, werd in één take opgenomen in Pendrecht (en werd mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam). Verder toont Van Oldenborgh in Venetië ‘backstage’ 3d prints, en Prologue: Squat/Anti-Squat over de Surinaams-Antilliaanse kraakbeweging van de jaren zeventig, samengesteld uit archiefmateriaal. Van 17 juni t/m 20 augustus vindt een afgeleid publieksprogramma rondom deze presentatie plaats bij Witte de With Center for Contemporary Art.

Lees meer over de andere gasten en het programma op de website van WORM. Of klik hier voor tickets (€ 5 in de presale)

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office