(c) Naomi Modde

Event

28/09/2017 — 29/10/2017
Wijnhaven

Off Blaak: De Negen Leeuwen van de Wijnhaven


Op donderdag 28 september om 17:00 uur opent de beeldende kunstmanifestatie Negen Leeuwen van de Wijnhaven op Scheepswerf Koningspoort, Koningsdam 1 in Rotterdam. De manifestatie duurt tot 29 oktober en vindt plaats op verschillende locaties rondom de Wijnhaven en de Oude Haven.

Klik hier voor actuele informatie over het programma en over de kunstenaars en hun werken

Het gebied rondom de Wijnhaven zal de komende jaren grote veranderingen ondergaan. Er komt een groot aantal woontorens bij waardoor de aard en structuur van de wijk wezenlijk zullen veranderen. In Negen Leeuwen van de Wijnhaven reageren kunstenaars in hun werk op deze toekomstige ontwikkelingen. Hun projecten vinden plaats op verschillende locaties rondom de Wijnhaven. Negen Leeuwen is een project in het kader van Offblaak | Vrijhaven en wordt mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam en de gemeente Rotterdam.

De negen presentaties zijn gedurende vier weken te zien. De projecten bestaan onder andere uit een waterval, een luchtkasteel en een vliegend tapijt.
Met werk van Willem de Kooning Academie alumni: Emma de Jong, Giovanni Maisto Ferreira, Julia Marino, Annebel de Kok + Esther van Brakel, Rowan van As, Kirsten Spruit, Gijsbert van der Wilt, Naomi Modde en Jip van der Hek. De kunstenaars tonen nieuw werk dat ze maakten in relatie tot het Maritiem District en de Wijnhaven.

Met name het gebied rondom de Wijnhaven zal de komende jaren grote veranderingen ondergaan. Er komt een groot aantal woontorens bij waardoor de aard en structuur van de wijk wezenlijk zullen veranderen. De kunstenaars reageren in hun werk op deze toekomstige ontwikkelingen en op verschillende locaties rondom de Wijnhaven zal de openbare ruimte fungeren als drager van een kunstwerk. De negen presentaties zijn gedurende vier weken te zien.

Off Blaak | Vrijhaven richt zich op de as van Museum Boijmans Van Beuningen, via de Witte de Withstraat naar het oosten, langs de Wijnhaven, het Haringvliet tot en met de Admiraliteitskade. Deze unieke route langs het water, parallel aan de Blaak en de Burgemeester Van Walsumweg, herbergt een scala van kleinere en grotere culturele instellingen.
Off Blaak | Vrijhaven maakt die dynamiek ook op straatniveau zichtbaar. De komende jaren wordt het vizier vooral gericht op de Wijnhaven. Hierbij wordt samengewerkt met de Willem de Kooning Academie en andere gevestigde instellingen in het Maritiem District.
Off Blaak | Vrijhaven is een cultureel programma van Milou van Ham en Niek Verschoor in opdracht van CBK Rotterdam en Bureau Binnenstad Rotterdam, dat de culturele dynamiek in de binnenstad wil verhogen.