logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuwe Willem de Kooningkamer in hotel H2O

Opening: 17/05/2018
Locatie: Wijnhaven

In het kader van Offblaak | Vrijhaven transformeerde kunstenaar Vera de Koning kamer 15 van H2Otel, het drijvende hotel in de Wijnhaven, tot de tweede Willem de Kooning Suite. De eerste, ‘King of Canvas’ van Studio Bureau (Frans van Ditzhuijzen en Thijs van Dalen), werd vorig jaar geopend. Deze unieke hotelkamer wordt op 17 mei geopend door Sandra Entrop, gebiedsmanager Centrum van de gemeente Rotterdam.

De Willem de Kooning Suite is uitgevoerd in het kader van Off Blaak | Vrijhaven, een cultureel programma voor het gebied rondom de Wijnhaven, in samenwerking met H2Otel. Daarbij wordt een kunstenaar gevraagd een hotelkamer in te richten voor de duur van een jaar op basis van de titels van schilderijen van de meester zelf: Clam Diggers, Rosy-Fingered Dawn at Louse Point, Wah Kee Spare Ribs, Whose Name Was Writ in Water, etc. Vera de Koning (in 2017 afgestudeerd van de WdKA) ging als tweede kunstenaar deze bijzondere uitdaging aan. Haar ‘Watersights’ is een abstract-figuratieve interpretatie van Willem de Kooning’s schilderij: The North Atlantic Light, 1977.

Locatie: H2Otel, Wijnhaven 20a in Rotterdam
Datum en tijd: Donderdag 17 mei om 16.30 uur.

Deze bijzondere kamer is vanaf 17 mei te boeken bij H2Otel: www.h2otel.nl

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office