logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

New Utopians

Event: 22/06/2016
Locatie: TENT

Rotterdam zal in 2025 diverser zijn dan ooit, sommigen zeggen dat het de meest diverse stad van Nederland wordt. Wat betekent dat voor de toekomstige stad; hoe geeft Rotterdam vorm aan deze transformatie? De diversiteit binnen de diversiteit is een van de grote vraagstukken van onze tijd. Waar liggen de uitdagingen en oplossingen?

Op woensdag 22 juni om 20.00 uur spreken auteur Elfie Tromp, het architectencollectief Cookies, architect Ania Molenda over de toekomstscenario’s van Rotterdam. De avond wordt geleid door onafhankelijk curator Christine de Baan en theatercollectief Urland geeft een performance. De avond vindt plaats in de context van de groepstentoonstelling Utopian Dreams, waarin bijzondere plannen en dromen van kunstenaars voor Rotterdam zijn bijeengebracht door Reyn van der Lugt.

Lees meer en bestel kaarten op de website van TENT

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office