logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Neem een loopje met… Nicky Assmann

Tour: 10/01/2016
Locatie: TENT

Op zondag 10 januari om 14.00 uur neemt Nicky Assmann je mee door haar solotentoonstelling in TENT. In deze gratis rondleiding vertelt Nicky over de fysiologische processen van materialen als koper en zeepvloeistof en hoe ze deze processen visualiseert in haar ruimtevullende installaties. Ook is ze in haar werk specialist in het veroorzaken van moirépatronen, en meester in het ‘tricken’ van je waarneming. Wat zijn deze moirépatronen precies en hoe verhouden de op wetenschap gebaseerde onderwerpen en technieken in haar werk zich tot de hedendaagse kunst? Nicky Assmann vertelt al wandelend door haar show alles over de achtergronden van haar installaties en wat haar inspireert.

De tour is in het Nederlands en gratis toegankelijk.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office