logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Neem een loopje met… Nicky Assmann

Tour: 10/01/2016
Locatie: TENT

Op zondag 10 januari om 14.00 uur neemt Nicky Assmann je mee door haar solotentoonstelling in TENT. In deze gratis rondleiding vertelt Nicky over de fysiologische processen van materialen als koper en zeepvloeistof en hoe ze deze processen visualiseert in haar ruimtevullende installaties. Ook is ze in haar werk specialist in het veroorzaken van moirépatronen, en meester in het ‘tricken’ van je waarneming. Wat zijn deze moirépatronen precies en hoe verhouden de op wetenschap gebaseerde onderwerpen en technieken in haar werk zich tot de hedendaagse kunst? Nicky Assmann vertelt al wandelend door haar show alles over de achtergronden van haar installaties en wat haar inspireert.

De tour is in het Nederlands en gratis toegankelijk.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office