logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Neem een loopje met: Boogaerdt/ VanderSchoot

tentoonstelling: 28/04/2019
Locatie: TENT

Op zondag 28 april geeft performanceduo Boogaerdt/ VanderSchoot van Theater Rotterdam een exclusieve rondleiding door de tentoonstelling Post-Opera in TENT.

Zowel in de tentoonstelling als in de performance-installatie Botanical Wasteland die Boogaerdt/ VanderSchoot tijdens Operadagen Rotterdam presenteren, staat de veranderende relatie tussen lichaam, stem, identiteit en technologie centraal

Botanical Wasteland van theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en Touki Delphine is een muzikale live performance en video-installatie ineen, een voorstelling op het snijvlak van (muziek)theater en beeldende kunst. In Botanical Wasteland willen zij de mens als centrale figuur zoveel mogelijk uitgummen. Zij doen daarom een voorstel voor een nieuwe samenleving waarin de grenzen tussen natuur, technologie, lichaam en identiteit zijn opgeheven. Een samenleving waarin vooral de ‘non-humans’ een stem krijgen.

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot delen ter plekke hun ideeën en primaire reacties met het publiek.

Voertaal: Nederlands
Toegang gratis.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office