NaferLovesYou Supermarket

Op 13 mei opent NaferLovesYou Supermarket officieel haar deuren – vanaf die dag verandert Coolsingel nummer 79 in Rotterdam voor een periode van 10 weken in een ‘winkel’ waar het concept identiteit centraal staat. Tijdens deze periode zullen er twee exposities plaatsvinden; van 13 mei tot en met 17 juni de expositie Adventures in the Microcosmos en van 25 juni tot en met 30 juli de expositie Sarnami.

NaferLovesYou Supermarket is een ruimte waar exposities en activiteiten plaatsvinden die zich richten op de veranderlijkheid van identiteit door de jaren heen en men het antwoord probeert te zoeken op de vraag hoe wij in de moderne maatschappij omgaan met eigenheid en individualiteit. Adventures in the Microcosmos gaat dieper in op de ontstaansgeschiedenis van diverse subculturen van o.a. Ruben la Cruz, DuvelDuvel, Dimitri Madimin, Jay Sunsmith en Navin Thakoer. Tijdens de opening staan Ari Versluis, Ted Langenbach, Ruud Baan en Isis Vaandrager op het programma; daarnaast geeft Thakoer zelf ook een performance.

De supermarkt onderzoekt hoe in de massamedia gecreëerde stereotypen van invloed zijn op ons zelfbeeld en op onze percepties van andere mensen. In elke generatie bestaan tegenbewegingen die inzien dat identiteit veranderlijk is en wij in de hedendaagse maatschappij de macht hebben om onszelf opnieuw uit te vinden.

NaferLovesYou Supermarket is een bewegend en levend onderzoek: Hoe vormen wij onze identiteit? NaferLovesYou Supermarket brengt verschillende identiteiten samen en haalt stereotypen onderuit. Het kweekt onderling begrip voor wie we echt zijn, creëert trots voor de eigen glokale cultuur en is een aanvulling op de eigentijdse Nederlandse geschiedenis en culturele discours.

NaferLovesYou Supermarket is een initiatief van Navin Thakoer in het kader van Rotterdam Viert de Stad en is mede mogelijk gemaakt met steun van Rotterdam Festivals, the Art of Impact, Gemeente Rotterdam en CBK Rotterdam.

RVDS_Logo_NL_B_01_Jpeg