logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Music w/ Marcel van den Berg

performance: 09/08/2019
Locatie: TENT

Marcel van den Berg zet op fysieke en soms agressieve manier materialen in om ze intuïtief en associatief te laten spreken. De rauwe energie die van zijn werken afspat doet aan ouderwets abstract expressionisme, graffiti en straatcultuur denken. Belangrijke invloeden zijn de Amerikaanse zwarte en Caribische muziek uit de twintigste eeuw. Vaak gebruikt hij songteksten in zijn werk, die hij ontleent aan hiphop, funk, techno-jazz en reggae – muziekgenres die een stem hebben gegeven aan ervaringen van sociaal onrecht en racisme, maar waarvan hij ook de trots, ritmes en lyriek in zijn werk laat doorklinken. Tijdens deze sessie zal Marcel de inspiratiebronnen en andere relevante nummers mixen tot een muzikale respons op de expositie.

Toegang vrij, tijdens de Kunstavond.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office