Foto: Hielke Grootendorst

Event

13/12/2019
Bierhaven Rotterdam

MidwinterScheepsHoornConcert 2019


Wij nodigen je van harte uit voor de vierde editie van het MidwinterScheepsHoornConcert dat plaats zal vinden op vrijdag 13 december 2019 om 19.00 uur. Deze keer in en rond de Bierhaven en de Jufferkade in Rotterdam.

 

In veel culturen wordt de winterwende, het moment waarop een lange periode van duisternis rechtsomkeert maakt en de dagen weer langer worden, al sinds mensenheugenis gevierd. In Rotterdam doen wij dit voorafgaand aan die winterwende op onze eigen manier met een uniek, gratis concert en glühwein in het Maritiem District. Midwinterhoornblazers uit de Achterhoek brengen samen met scheepshoorns uit de Bierhaven, begeleid door blazers van het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest en hoorniste Anja Elzinga een muziekstuk van componist Massimiliano Dosoli ten gehore.

In de poort van de Glashaven naar de Jufferkade zal een animatiefilm van Nina Markus te zien zijn.

Het concert zal rond 19.00 uur worden geopend door Daniël Bouw, lid Gebiedscommissie Centrum en hoofd marketing en communicatie bij Museum Boijmans Van Beuningen.

PRAKTISCH:

Vrijdagavond 13 december

Locatie: Bierhaven en Jufferkade Rotterdam

Start: 19:00

Gratis toegang 

 

Met dank aan: Massimiliano Dosoli, Midwinterhoornbloazers ‘t Slat, Frans van der Horst, Codarts, Erfgoedhavens Rotterdam, bewonersvereniging Leuvekwartier en alle bewoners rondom de Bierhaven, leden van het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest, hoorniste Anja Elzinga, Van Otterloo Wijn en de schippers van de Damsterdiep, Festina Lente, Bambi, Poolster en de Dieu Donné.

Het MidwinterScheepsHoornConcert is mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam. 

Het MidwinterScheepsHoornConcert is een project van Milou van Ham en Niek Verschoor in het kader van Off Blaak | Vrijhaven.