logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
 
 

MidWinterScheepsHoornConcert 2018 | OffBlaak Vrijhaven

Event: 14/12/2018
Locatie: Koningsdam 1

Op 14 december vindt voor de derde maal het MidwinterScheepsHoornConcert plaats. Dit unieke concert lijkt een mooie traditie te worden in het Maritiem District van Rotterdam, en vindt plaats in het kader van het kunstprogramma Off Blaak | Vrijhaven.

• Tijd: van 17.00 tot 19:00 uur (aanloop vanaf 16:30 uur)
• Locatie: Scheepswerf Koningspoort (Koningsdam 1, Rotterdam)
• Kosten: gratis

De eerste twee concerten konden rekenen op veel enthousiaste bezoekers en de medewerking van schippers van de boten in de havens van het Maritiem District (en verder gelegen zelfs de ss Rotterdam). Het concert in 2016 werd gegeven vanaf het dak van het Witte Huis, terwijl we in 2017 onder de vuurtoren op de kade van het Maritiem Museum te gast waren. Dit jaar vindt het MidWinterScheepsHoornConcert plaats op de historische scheepswerf Koningspoort (Koningsdam 1, Rotterdam).

Het midwinterscheepshoornconcert combineert de klanken van midwinterhoornblazers uit de Achterhoek met de scheepshoorns van de verschillende boten die rondom de locatie van het concert zijn afgemeerd. Samen staan zij onder leiding van een master student compositie van CODARTS, die het stuk ook componeert. Gezamenlijk vormen zij een hoopvol geluid tijdens de winterwende, de kortste dag van het jaar.

Programma
De Midwinterbloazers van ‘t Slat uit Beltrum blazen hun houten midwinterhoorns en Ege Sahin, vierdejaars Codarts-student compositie, schrijft, repeteert en dirigeert een compositie voor deze bijzondere gelegenheid. We weten al dat een aantal percussionisten aanwezig is en tonen zal laten klinken van het historische mechanische havenmaterieel dat op de werf aanwezig is. Ook zegden al zeven schippers toe mee te willen werken aan de avond. Guus van Otterloo van Terroirwijn zorgt net als de eerdere keren voor de kwaliteits-glühwein en Frank Koning, van café Het Witte Huis is ook weer van de partij.

Off Blaak | Vrijhaven 
Dit concert vindt plaats in het kader van het kunstprogramma Off Blaak | Vrijhaven, een initiatief van kunstenaars Milou van Ham en Niek Verschoor. Het programma zet zich in om het Maritiem District als kunstenzone onder de aandacht te brengen en de mogelijkheden van dit oude havengebied te verkennen. Het MidwinterScheepsHoornConcert wordt mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam, Willem de Kooning Academy (WdkA) en Gemeente Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office