logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Lezingen Piek Survey / Noordereiland Tekeningen

afgelast: 14/10/2020
Locatie: Murals Inc.

Bart Lodewijks werkt vanaf augustus 2020 t/m mei 2021 aan een grote lineaire krijttekening die over het Noordereiland loopt. Hij tekent op straat, muren, huizen, schepen en winkels, en schrijft over het proces en de mensen die hij ontmoet tijdens het tekenen. Het project mondt uit in een publicatie, een voorstelling en een permanente muurtekening. De architectonische tekening in The Gallery die zich buiten voortzette en van daaruit doorgetrokken werd naar het Noordereiland markeerde het begin van dit avontuur.

Op woensdagavond 14 oktober geven Jan van der Ploeg, Aimée Terburg en Bart Lodewijks een lezing over hun werk in relatie tot hun deelname aan de tentoonstelling Piek Survey bij Murals Inc. The Gallery. Bart Lodewijks trekt de lijn door naar het tekenproject Noordereiland Tekeningen waar hij de komende acht maanden aan het werk is.

Voor meer info bezoek de website.

PRAKTISCHE INFO
Datum: 14/10/2020
Inloop: 19.00 uur
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Piekstraat 31
Aanmelden: info@murals-inc.com
Max. 30 personen*

 

Noordereiland Tekeningen door Bart Lodewijks wordt ondersteund door Mondriaan Fonds, BKOR – CBK Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Elize Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van Ommeren de Voogt Stichting.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office