Launch

11/12/2020
Online

Lancering Enough Magazine

Op 11 december vindt de lancering van de eerste editie van Enough Magazine plaats, een initiatief van Lieke van der Wel en Jorn de Vries. Dit beeldende magazine (ontworpen door het Rotterdamse bureau Almost Modern) waarin eten en kunst centraal staan, zal vier keer per jaar verschijnen en laat verschillende Rotterdamse chefs, kunstenaars, dichters en andere makers aan de slag gaan met seizoensgebonden ingrediënten.Vanuit deze samenwerkingen rollen beeldverhalen, recepten en autonoom werk van kunstenaars vanuit verschillende disciplines.

Lieke: “Tijdens de eerste lockdown werd al snel duidelijk dat niet alleen de horeca keihard geraakt werd, ook de leveranciers. Grote getalen bijzondere en bruikbare producten belandden in de afvalbak. Daarnaast vielen de klappen ook in de creatieve sector: zzp’ers en kunstenaars hadden te maken met het wegvallen van opdrachten. Juist deze momenteel kwetsbare partijen brengt Enough Magazine samen.”

Om de getroffen sectoren te helpen en daarnaast verspilling en massaconsumptie tegen te gaan ontstond Enough Magazine.

Jorn: “Met dit magazine bieden we niet alleen een uniek platform waarbij de consument geïnspireerd wordt om duurzaam en lokaal te consumeren, het is ook een podium voor kunstenaars en chefs (en hun restaurants) uit de omgeving.”

Elk seizoen komt er een nieuwe editie uit. De line up voor de wintereditie bestaat onder andere uit chefs Michael Schook, Manuela Tavares en Anastasia de Ruyter en kunstenaars Pim Top, Diana Roig en Nasbami.

Enough magazine is voor 15 euro online te bestellen op enough-magazine.nl. Voor 45 euro ben je een Enough friend en valt het magazine een jaar lang op je deurmat.