logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Kunstfestivals in Noord en op Zuid

Event: 10/06/2016 - 19/06/2016
Locatie: Charlois en Zomerhofkwartier

Op 10 juni starten twee kunstfestivals in Rotterdam: Charlois Speciaal en Route du Nord.

Charlois Speciaal is een nieuwe tiendaagse kunstmanifestatie in Rotterdam Zuid. Met inspirerende samenwerkingsprojecten tussen lokale kunstenaars en bewoners van Charlois, kunst van internationaal niveau en routes langs de werkplekken van Charloisse kunstenaars. Op bijzondere locaties zijn er lezingen, performances en pop-up exposities. Er is muziek, en natuurlijk eten en drinken. Charlois Speciaal wordt mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam.
10 – 19 juni
charloisspeciaal.nl

Route du Nord is een nomadische laagdrempelige kunsttentoonstelling in het Zomerhofkwartier. Met kunst van bekende kunstenaars en van aanstormend Rotterdams talent. Speciaal voor Route du Nord 2016 nodigde CBK Rotterdam de kunstenaars Onno Poiesz Visual Artist, Judy van Luyk, Wietse Eeken, Stacii Samidin, Marijn de Jong, Lisette Schumacher, Daniel Van Nes, Donald Schenkel, Sophie de Vos, Boutaina Hammana, Sander van Wettum en Sil Flann Krol uit mee te doen aan een tentoonstelling in de Noordsingel Gevangenis. Deze werd samengesteld door Anton Hoeksema (Art Office, CBK Rotterdam) en opent op 10 juni om 20:00 uur.
10 – 12 juni en 17 – 19 juni
routedunord.nl

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office