logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: RoosWiesBlauw
Foto: RoosWiesBlauw

De kunstenaar: van actievoerder tot technoloog

Discussiemiddag: 26/05/2018
Locatie: TENT

Tijd: 15:00 – 18:00 uur

Naar aanleiding van de nieuwe publicatie over de regeling Onderzoek & Ontwikkeling organiseert CBK Rotterdam een discussiemiddag over de rol van de beeldend kunstenaar anno nu. Onder leiding van Nicole Sciarone gaan kunstenaars Josephine Baan, Manetta Berends, Ine Lamers, Gerwin Luijendijk en Tim Leyendekker met elkaar in gesprek over de manier waarop zij hun positie en context bepalen. Stellen zij zich op als actievoerder of als beeldvormer, als historicus of als technoloog? Ook kunsttheoreticus Janneke Wesseling en filosoof Henk Oosterling zullen bijdragen aan deze discussiemiddag. Met een optreden van het Hart-Koor van RoosWiesBlauw.

Programma
14:30 uur: Inloop
15:00 uur: Introductie
15:45 uur: Optreden Hart-Koor
16:00 uur: Discussie
17:15 uur: Borrel
18:00 uur: Einde

De nieuwe O&O-publicatie beschrijft vier jaar artistiek onderzoek  van meer dan 160 kunstenaars aan de hand van verschillende beroepsopvattingen: de kunstenaar als actievoerder, verbinder, vertaler, nieuwslezer, historicus, wetenschapper, technoloog en beeldvormer. Filosoof Henk Oosterling en kunsttheoreticus Janneke Wesseling droegen bij aan deze publicatie.

Tickets € 3
Meer informatie en tickets via www.tentrotterdam.nl.
Voertaal: Nederlands

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office