logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Onthulling Kostbar

Opening: 11/09/2020 - 01/06/2021
Locatie: Dresden

Op 11 september 2020 wordt het nieuwe (tijdelijke) kunstwerk Kostbar van Judy van Luyk onthuld in Dresden. De Rotterdamse kunstenaar heeft voor een zeer prominent gebouw een tijdelijk kunstwerk vervaardigd. Dit gebouw midden in het centrum van Dresden, heeft 30 jaar leeg gestaan en wordt nu eindelijk gerenoveerd. Het kunstwerk accentueert het gebouw in zijn huidige status. Tijdens de renovatie bedekken twee gigantische fotobanners de façades van het gebouw aan de Sidonienstrasse.

Op de banners wordt een half afgebroken wand getoond met daarop het woord: Kostbar (kostbaar). De tegenstelling tussen de twee roept de vraag op of iets wat kapot is, ook kostbaar kan zijn. Het werk is op die manier een statement dat iets gebroken kan zijn, maar daarmee niet noodzakelijk haar waarde verliest. Het gebouw aan de Sidonienstrasse 18 en zijn geschiedenis is kostbaar en het verdient het om gerenoveerd te worden.

Opening: 11 september 2020, Sidonienstrasse 18, Dresden. Te zien tot juni 2021.

Judy van Luyk woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde autonome kunst (BA) aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie en deed een vervolgopleiding aan Haute Ecole d’Art et Design in Genève. In 2016 was ze twee maanden in Dresden in het kader van het artist-in-residence-programma van CBK Rotterdam, het Goethe-Institut en Kulturamt der Stadt Dresden.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office