Event

10/09/2016 — 11/09/2016
Schouwburgplein

KNSTMPPN tijdens de Rotterdam UITdagen


Wat voor kunst staat er in Rotterdam op straat? En als je er naar kijkt, wat zie je dan eigenlijk? In de kubus van CBK R’dam speel je tijdens de Rotterdam UITdagen het uitdagende spel KNSTMPPN. En waarom is dat leuk?

Omdat je erna met andere ogen kijkt naar de stad en wat erin staat! KNSTMPPN (kunstmeppen) is een toegankelijk, uitdagend en sociaal kunstkaartspel voor kinderen vanaf 12 jaar, waarbij geldt: hoe beter je kijkt, associeert en beargumenteert, hoe groter je winkansen. Bij deze editie, exclusief ontwikkeld voor CBK Rotterdam staan kunstwerken uit de openbare ruimte van Rotterdam centraal. Doel van het spel is om je met andere ogen te laten kijken naar de kunst uit de stad die je dagelijks omringt. 
Om het spel te kunnen spelen heb je geen voorkennis nodig van de kunstwerken, en het speelniveau wordt bepaald door de spelers zelf. Kunstkenner hoef je dus niet te zijn, het gaat om vaardigheden als goed kijken, associëren, creatief denken, discussiëren en beargumenteren.

Dus kom meespelen, op zaterdag 10 en zondag 11 september, tussen 13:00 en 17:00 uur op het Schouwburgplein in Rotterdam.