logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

KNSTMPPN tijdens de Rotterdam UITdagen

Event: 10/09/2016 - 11/09/2016
Locatie: Schouwburgplein

Wat voor kunst staat er in Rotterdam op straat? En als je er naar kijkt, wat zie je dan eigenlijk? In de kubus van CBK R’dam speel je tijdens de Rotterdam UITdagen het uitdagende spel KNSTMPPN. En waarom is dat leuk?

Omdat je erna met andere ogen kijkt naar de stad en wat erin staat! KNSTMPPN (kunstmeppen) is een toegankelijk, uitdagend en sociaal kunstkaartspel voor kinderen vanaf 12 jaar, waarbij geldt: hoe beter je kijkt, associeert en beargumenteert, hoe groter je winkansen. Bij deze editie, exclusief ontwikkeld voor CBK Rotterdam staan kunstwerken uit de openbare ruimte van Rotterdam centraal. Doel van het spel is om je met andere ogen te laten kijken naar de kunst uit de stad die je dagelijks omringt. 
Om het spel te kunnen spelen heb je geen voorkennis nodig van de kunstwerken, en het speelniveau wordt bepaald door de spelers zelf. Kunstkenner hoef je dus niet te zijn, het gaat om vaardigheden als goed kijken, associëren, creatief denken, discussiëren en beargumenteren.

Dus kom meespelen, op zaterdag 10 en zondag 11 september, tussen 13:00 en 17:00 uur op het Schouwburgplein in Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office