logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Jeroen Bodewits: Hear no evil, See no evil, Speak no evil

tentoonstelling: 26/09/2020 - 11/10/2020
Locatie: Hilton Artlab, Kunstuitleen

Op zaterdag 26 september opende de duo expo Jeroen Bodewits: Hear no evil, See no evil, Speak no evil, een tentoonstelling die nog tot 11 oktober op twee locaties in Rotterdam plaatsvindt: het Hilton Art Lab en Kunstuitleen Rotterdam. Bijzonder aan deze duo expo is dat alle werken te huur en/of te koop zijn. Een unieke kans om in het bezit te komen van een kunstwerk gemaakt door de in 2014 overleden beeldend kunstenaar Jeroen Bodewits (1971-2014).

Bodewits had een grote affiniteit met Rusland, het land waar hij vanaf 2005 bijna jaarlijks naar toe reisde. De tegenstellingen die hij er aantrof inspireerden een groot deel van zijn werk. Bodewits heeft zich tijdens zijn plotseling beëindigde carrière overtuigend bewezen en exposeerde in binnen- en buitenland. Zijn werk was te zien bij galerie Bob Smit, galerie XX Multiple en galerie Ron Mandos, onder andere tijdens de KunstRai, Raw Art Fair, Manchester Contemporary en E/AB Fair te New York.

Het werk van Bodewits is een tijdlang zorgvuldig opgeslagen geweest en ziet na jaren weer het daglicht. De erfgenamen voelen nu, na een proces van afscheid, de sterke behoefte om het werk weer een plek te geven waar het gezien wordt.

De duo expo is drie weken lang te bezoeken van 26 september t/m 11 oktober 2020. In het Hilton Art Lab van woensdag – zondag tussen 13.00 – 17.00 uur. In Kunstuitleen Rotterdam van donderdag – zaterdag van 11.00 – 18.00 uur.

Veilig en verantwoord bezoek
Wil je een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het Hilton Art Lab of in de expo van Kunstuitleen Rotterdam, maak dan hier een afspraak. Een afspraak maken via Facebook kan ook.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office