logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Iridescence and the Rising Wave

Launch: 01/09/2020
Locatie: Online

Iridescence and the Rising Wave  is een steeds groter wordende downloadbare tentoonstelling van vroegere, huidige en toekomstige kunstenaars in Shimmer. Deze online exhibitie, vanaf 1 september online te bezoeken, presenteert alle kunstenaars die aan eerdere tentoonstellingen bij Shimmer deelnamen om een steeds groter, downloadbare totaal-tentoonstelling te creëren.  Het geeft een intieme kijk achter de schermen en het tot stand komen van tentoonstellingen. Iridescence and the Rising Wave is een project dat zich tussen (of buiten) de ‘online/offline’ binaries van onze belevingswereld bevindt.

Verwacht je dus aan beelden van het ‘behind the scenes’-proces van Shimmer, ontwikkeld in een geïmproviseerde doka: het uitpakken, het installeren en de besluitvorming met de kunstenaar ter plaatse of online. Daarnaast is er een samenwerking met de Rotterdamse architect Dirk Osinga, die de kunstwerken uit de digitale documentatie met precisie en zorg heeft getekend, Antonio de la Hera en Liz Allen, die het geheel mee vorm geven.

Deelnemende kunstenaars zijn o.a.: Alireza Abbasy, Alaa Abu Asad, Dagma Bosma, Dean Bowen, Jason Hendrik Hansma, Ulufer Celik, Matthew Stadler, Isabelle Sully, Eloise Sweetman, Reinier Vrancken, Chao-tze Liu, Geo Wyeth en Ellen Gallagher. (tbc)

In deze eerste downloadbare exhibitie is werk opgenomen van zowel internationale als Rotterdamse kunstenaars uit de recente tentoonstelling Higher! Higher! Lower, Lower. Louder! Louder! Softer, Softer van Shimmer. Naarmate het project vordert worden foto’s, tekeningen en van eerdere tentoonstellingen zoals Ever-, Post-Solar, Our Time Together is Uncertain, LW/LW, en de toekomstige tentoonstelling World as Lover, World as Self toegevoegd. 

Iridescence and the Rising Wave is tevens ook gekoppeld aan Across the Way With...: een groeiende reeks informele lezingen van, met en over intimiteit in het publieke domein. Deelnemers zijn o.a. Sekai Makoni (To be released), Maike Hemmers, Antonio de la Hera, Babette Kleijn (To be released) & Matt Hinkley. (tbc)

Voor meer info, bezoek Shimmer online.

Iridescence & The Rising Wave wordt ondersteund door CBK Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
Across the Way With… wordt ondersteund door het Together Alone project van de Finse Culturele en Academische Instituten, Creative Industries Fund NL en CBK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office