logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Still uit Inverse Me

Inverse Me tijdens Museumnacht

Animatie: 07/03/2020
Locatie: Plein 1940

Zonder tegenstellingen geen balans
Deze wonderlijke animatiefilm van Nina Markus (met een soundtrack van geluidskunstenaar Roel Meelkop) zal doorlopend worden gespeeld tijdens Museumnacht010. Inverse Me is een handgetekende animatiefilm waarin het begrip “inverse” (“omkering”) wordt  gevisualiseerd. De hoofdpersoon probeert te ontsnappen uit een zwart-witte wereld maar zit gevangen in een loop van tunnels. In elke tunnel doet ze nieuwe inzichten op, waarmee ze haar weg vindt in een onbekende wereld.

– Te zien: tussen 19:00 en 23:00
– Duur: 04:49
– Vrij toegankelijk

Nina Markus (Rotterdam, 1993) combineert ambachtelijk handwerk met digitale technieken. Haar werk is contrastrijk en vooral in zwart/wit, maar toch kleurrijk in de verbeelding van haar persoonlijke zoektocht naar identiteit.

Met Inverse Me won Nina Markus de Carat Lucas Gassel Prijs 2019.

Lees meer 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office