EventLezing/debat

12/11/2014
14

Informatiebijeenkomst CBK Rotterdam Materiaalfonds


Ben je benieuwd hoe andere kunstenaars de financiering van hun project of productie hebben geregeld, wat hen hierbij is opgevallen en welke tips zij kunnen geven? Kom op 12 november langs in TENT en ga in gesprek met het Materiaalfonds, het CBK Rotterdam en een aantal kunstenaars die je nader kunnen informeren over de financiering van hun werk.

Op 1 januari 2014 lanceerde het CBK Rotterdam in samenwerking met het Materiaalfonds het CBK Rotterdam Materiaalfonds. Dit speciale Materiaalfonds verstrekt rentevrije leningen, waar Rotterdamse kunstenaars en initiatieven rechtstreekse aanvragen voor kunnen indienen. Ook kunnen kunstenaars een O&O subsidie en/of Investeringsbijdrage combineren met een rentevrije lening.

De kunstenaars Boris van Berkum, Janine Schrijver, Lydia Weijers en de nieuwe Rotterdamse projectruimte A Tale of a Tub (vertegenwoordigd door Nathanja van Dijk) ontvingen dit jaar een rentevrije lening van het Materiaalfonds. Zij vertellen iets over hun zoektocht naar financieringsmogelijkheden en motivatie om ook bij het Materiaalfonds aan te kloppen.

Speciaal voor Rotterdamse kunstenaars is er dit jaar nog een extra ronde voor het aanvragen van een rentevrije Materiaalfondslening. De deadline voor deze ronde is 28 november 2014. Meer informatie over het aanvragen van een rentevrije lening bij het Materiaalfonds vind je hier.

Foto: Het voormalig badhuis in het Justus van Effencomplex, waar nu A Tale Of A Tub gevestigd is. Bron: Molenaarenco.nl