logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Collectie Stadsarchief
Collectie Stadsarchief

DE HISTORIE VAN ROTTERDAM IN 1000 METER STRAAT, KUNST EN ORNAMENTEN

Tour: 07/08/2016
Locatie: Coolsingel, Rotterdam

De Coolsingel: de (verdwenen) historie van Rotterdam in 1000 meter straat, kunst en ornamenten

Van maart tot en met september biedt Sculpture International Rotterdam op vrijdag namiddagen en zondagmiddagen een rondleiding over de Coolsingel met architectuur-en kunstgids Marly Weemen (vrijdag) of met de stadsomroeper, kunstenaar, postbode Wim Konings (zondag). Konings is de man die al jarenlang wekelijks de zin ‘It is never too late to say sorry!’ over de Coolsingel schalt. Centraal in deze wandeling staat deze stadsboulevard van Hofplein tot aan de rivier, een 1000 meter lange avenue vol monumenten, kunstwerken en ornamenten. De avenue geeft een fascinerend beeld van de (verdwenen) historie van Rotterdam waar de vele kunstwerken en ornamenten op de gebouwen, een rode draad vormen. Wederopbouwkunst (met de Gabo en Zadkine als topstukken), architectuur en tientallen ornamenten. De Coolsingel tour toont in 1,5 uur verleden, heden en de immer ongewisse toekomst van deze boulevard. De tour overkoepelt in de verbeelding deze unieke (maar versleten) boulevard tot monument en is onderdeel van Eerbetoon aan een Avenue, het programma van SIR voor de Coolsingel.

Zondag 10 juli, 24 juli en 7 augustus om 15.00 uur met Wim Konings
Start op Weena, bij het werk de Verwoeste Stad van Ossip Zadkine.
Aanmelden: coolsingeltour@gmail.com. Vermeld in de mail de gewenste datum en het aantal personen

Vrijdag 1 juli, 15 juli, 29 juli om 17.15 uur met Marly Weemen
Start op Hofplein/Weena: bij de beelden van Willem de Kooning
Aanmelden: marly@timelessrotterdam.com. Vermeld in de mail de gewenste datum en het aantal personen.
Voor meer informatie of last-minute wijzigingen (bijvoorbeeld bij slecht weer) verwijzen we je graag door naar de facebookpagina van InSpace Rotterdam.

De eigen bijdrage voor de deelnemers is € 5,- per deelnemer, te voldoen contant voor aanvang (graag gepast betalen). Het aantal deelnemers per tour is maximaal 12.

Monsieur Jacques, Oswald, Wenkebach, foto: Jannes Linders

Monsieur Jacques, Oswald, Wenkebach, foto: Jannes Linders

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office