logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
BKOR archief

Het Ding op het AFFR

Film: 09/10/2019 - 13/10/2019
Locatie: LantarenVenster

Naast de de Bijenkorf op de Coolsingel staat een van de beroemdste beelden van Rotterdam – in de volksmond genoemd Het Ding – van de Russische kunstenaar Naum Gabo.

Op de 11e editie AFFR – het Architecture Film Festival Rotterdam – dat plaatsvind van 9-13 oktober 2019 wordt de korte film Het Ding van Mels van Zutphen vertoond in LantarenVenster. Een film over de restauratie, vol fragmenten uit het vurige manifesto van Naum Gabo.

Mels van Zutphen maakte Het Ding in opdracht van CBK Rotterdam / Sculpture International Rotterdam in het kader van een reeks korte films over kunstwerken uit de collectie van SIR.

Lees meer 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office