logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Gabosingers tijdens North Sea Round Town

Event: 24/06/2016 - 10/07/2016
Locatie: Coolsingel, Rotterdam

Sculpture International Rotterdam brengt sinds twee jaar iedere vrijdag namiddag een eerbetoon tevens klaagzang aan Z.T. (1957), het wereldwijd beroemde beeld van de Amerikaans Russische kunstenaar Naum Gabo.  Gabo maakte dit werk in opdracht van De Bijenkorf en gaf de stad Rotterdam die nog in puin lag in die jaren een symbool van moed, hoop en toekomst. Het is één van de meest fascinerende beelden in de publieke ruimte van West-Europa. Helaas tevens, door jarenlange verwaarlozing, een ten-hemel-schreiend beeld.

De komende vrijdagen sluiten de Gabosingers aan bij North Sea Round Town (24 juni -10 juli). North Sea Round Town is het jaarlijkse fringe festival van North Sea Jazz dat met een gratis en afwisselend programma neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat Rotterdam te bieden heeft aan jazz. Op tientallen locaties: bij jou in de straat, op onverwachte plekken, pop-up’s en grote jazz-podia.

Radio Stories
Vrijdag 24 juni 2016, van 17:00 – 18:00 uur
Op vrijdag 24 juni brengt Sculpture International Rotterdam een muzikaal verhaal concert tijdens North Sea Round Town door Radio Stories, als klaagzang/ eerbetoon aan de zwaarverwaarloosde sculptuur Z.T. “57 van Naum Gabo. De Rotterdamse band Radio Stories -ditmaal vertegenwoordigd door Urvin Doornkamp (drum/percussie), Rushan West (basgitaar) en Jean Selite Ansjeliena (keys) heeft zijn muzikale opvoeding in de kerk genoten. Met Caribische, jazz en gospel invloeden presenteert Radio Stories een duidelijk doch swingend verhaal, waarmee ze 1,5 jaar geleden de Music Matters award wonnen.

Duo van Brug
Vrijdag 1 juli 2016, van 17:00 – 18:00 uur

Op vrijdag 1 juli 2016 brengt Sculpture International Rotterdam een extra lang optreden van de Gabosingers tijdens North Sea Round Town: Duo van Brug is een hedendaagse Jazz Duo vertegenwoordigd door Wietse Voermans (altsax) en Neus Kaori (keyboard). Hun diverse muzikale achtergrond bracht hen bij elkaar. In hun composities brengen ze verschillende concepten, en ondertussen bevragen zij de esthetiek van de Jazz; Wat is Jazz tegenwoordig? Wat is haar schoonheid? Zijn we vrij om hierin onze eigen keuzes te maken? Voermans en Kaori zijn ervan overtuigd dat Z.T. Van Naum Gabo behouden moet blijven zodat de sculptuur als symbool van de wederopbouw, ons bewuster maakt van de gebeurtenissen uit het verleden.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office