logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Gabosingers: Auto’s op een A

Event: 16/09/2016

Hotel Modern en Arthur Sauer performen AUTO’S OP EEN A
Vrijdag 16 september 2016, 17:30 – 18:30 uur
Locatie: Bij de Gabo, Coolsingel

Hotel Modern en Arthur Sauer voeren op vrijdag 16 september tweemaal de absurdistisch-futuristische act Auto’s op een A op bij de sculptuur van Naum Gabo voor de Bijenkorf, om aandacht te vragen voor het 26 meter hoge wereldberoemde, maar zwaar verwaarloosde beeld uit 1957.

Met een stem als een achtbaan reciteert Pauline Kalker het gedicht Auto’s op een A. Het is een spectaculaire lofzang op de techniek, de verscheidenheid, en de naamgeving van auto’s. Sculpturale explosies, schrapende sonoriteiten, fenomenokoestische exploraties, klinkende metalen enbonzende huiden zullen deel uitmaken van een ode aan het constructivisme. Met zijn batterij aan percussie-instrumenten gaat componist Arthur Sauer bezien of hij de gewichtloosheid van Gabo kan evenaren.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office