logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Gabosingers: Auto’s op een A

Event: 16/09/2016

Hotel Modern en Arthur Sauer performen AUTO’S OP EEN A
Vrijdag 16 september 2016, 17:30 – 18:30 uur
Locatie: Bij de Gabo, Coolsingel

Hotel Modern en Arthur Sauer voeren op vrijdag 16 september tweemaal de absurdistisch-futuristische act Auto’s op een A op bij de sculptuur van Naum Gabo voor de Bijenkorf, om aandacht te vragen voor het 26 meter hoge wereldberoemde, maar zwaar verwaarloosde beeld uit 1957.

Met een stem als een achtbaan reciteert Pauline Kalker het gedicht Auto’s op een A. Het is een spectaculaire lofzang op de techniek, de verscheidenheid, en de naamgeving van auto’s. Sculpturale explosies, schrapende sonoriteiten, fenomenokoestische exploraties, klinkende metalen enbonzende huiden zullen deel uitmaken van een ode aan het constructivisme. Met zijn batterij aan percussie-instrumenten gaat componist Arthur Sauer bezien of hij de gewichtloosheid van Gabo kan evenaren.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office