logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Expositie: Speeltuin aan het Water

tentoonstelling: 02/09/2020 - 30/09/2020
Locatie: Paviljoen... aan het Water

Op woensdag 2 september opent de expositie ‘Speeltuin aan het Water’ bij Paviljoen aan het Water. Gedurende de hele zomer werkte kunstenares Pris Roos samen met de kunstenaars Rieneke de Vries, Tessa Biemans, George Booij en Zoë Cochia, Mariëlle Verdijk en Reinaart Vanhoe bij Speeltuin en Wijkvereniging Tarwewijk.

Zij gingen samen met elkaar en de bezoekers aan de slag om deze plek opnieuw van energie en verbeelding te voorzien, onder meer omdat deze plek -door corona- tijdelijk gesloten was. De speeltuin is tenslotte een openbare plek waarin buurtbewoners met elkaar samenkomen. Het is een ruimte waarin gesprekken en interacties ontstaan tussen kinderen, ouders en vrijwilligers.

Schetsen, tekeningen, video- en geluidsnotities zijn de uitkomst van haar bezoeken aan de Speeltuin. De hele maand september is het proces te zien in het Paviljoen aan het Water.
Houdt het Facebook event in de gaten voor eventuele wijzingen.

Het cultuurprogramma is mede-mogelijk gemaakt door Stichting Elise Mathilde Fonds, de Popunie, VSB Fonds, Stichting Job Dura Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, G.Ph.Verhagen-Stichting, CBK R’dam, Gemeente Rotterdam Kunst & Cultuur en Cultuur Concreet.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office