logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Expo Maaskanttekeningen

tentoonstelling: 15/05/2019 - 26/05/2019
Locatie: Hilton Hotel

In 2018 nodigden Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam tien Rotterdamse kunstenaars uit om hun impressie te geven van één van de vele gebouwen in de stad van de architect Hugh Maaskant. Hiermee herstellen het Stadsarchief en CBK Rotterdam een oude traditie van stadstekenaars in ere. In de eerste decennia van de Rotterdamse wederopbouw hielden veel kunstenaars zich al bezig met het vastleggen van de veranderingen in de stad. Rotterdam was wat dat betreft de ideale inspiratiebron. De 10 Maaskanttekeningen waren in 2018 reeds korte tijd te zien in de Kunsthal. Georg Bohle, Ronald Cornelissen, Inge Aanstoot, Nazif Lopulissa, Pim Palsgraaf, Sandro Setola, Sandim Mendes, Marcha van den Hurk, Marcel Swint en Eveline Visser tekenden verschillende Maaskant-gebouwen. Naast de herkenbaarheid van het gebouw moest de tekening ook ruimte geven aan de eigen artistieke interpretatie van de kunstenaars.

Speciaal voor Opbouwdag 2019 is een tweede expositie ingericht in de Upper Lobby van het Hilton Hotel. De expositie start op woensdag 15 mei en is vrij toegankelijk. En extra leuk om het Hilton Hotel van binnen te bekijken!

De expositie eindigt op zondag 26 mei 14.00 uur met een Lezing Op Locatie door Paul Groenendijk en de theatervoorstelling ‘Opgegroeid in Rotterdam‘ met voormalig portier Barry Kwist van het hotel. Reserveren voor deze lezing en voorstelling kan door een email te sturen naar evenementen@wederopbouwrotterdam.nl.

Daarna worden de tekeningen opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam en zijn ze voorlopig alleen nog via de beeldbank op de website van het Stadsarchief te bekijken.

Verdere informatie over Opbouwdag 2019 is te vinden via https://wederopbouwrotterdam.nl/opbouwdag/.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office