tentoonstelling

15/05/2019 — 26/05/2019
Hilton Hotel

Expo Maaskanttekeningen


In 2018 nodigden Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam tien Rotterdamse kunstenaars uit om hun impressie te geven van één van de vele gebouwen in de stad van de architect Hugh Maaskant. Hiermee herstellen het Stadsarchief en CBK Rotterdam een oude traditie van stadstekenaars in ere. In de eerste decennia van de Rotterdamse wederopbouw hielden veel kunstenaars zich al bezig met het vastleggen van de veranderingen in de stad. Rotterdam was wat dat betreft de ideale inspiratiebron. De 10 Maaskanttekeningen waren in 2018 reeds korte tijd te zien in de Kunsthal. Georg Bohle, Ronald Cornelissen, Inge Aanstoot, Nazif Lopulissa, Pim Palsgraaf, Sandro Setola, Sandim Mendes, Marcha van den Hurk, Marcel Swint en Eveline Visser tekenden verschillende Maaskant-gebouwen. Naast de herkenbaarheid van het gebouw moest de tekening ook ruimte geven aan de eigen artistieke interpretatie van de kunstenaars.

Speciaal voor Opbouwdag 2019 is een tweede expositie ingericht in de Upper Lobby van het Hilton Hotel. De expositie start op woensdag 15 mei en is vrij toegankelijk. En extra leuk om het Hilton Hotel van binnen te bekijken!

De expositie eindigt op zondag 26 mei 14.00 uur met een Lezing Op Locatie door Paul Groenendijk en de theatervoorstelling ‘Opgegroeid in Rotterdam‘ met voormalig portier Barry Kwist van het hotel. Reserveren voor deze lezing en voorstelling kan door een email te sturen naar evenementen@wederopbouwrotterdam.nl.

Daarna worden de tekeningen opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam en zijn ze voorlopig alleen nog via de beeldbank op de website van het Stadsarchief te bekijken.

Verdere informatie over Opbouwdag 2019 is te vinden via https://wederopbouwrotterdam.nl/opbouwdag/.