logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Nederland, Rotterdam, oktober 2013 Historisch Delfshaven in Rotterdam foto: Gerhard van Roon/ Hollandse Hoogte

Die Stadt von außen betrachtet

Rondetafelgesprek: 07/05/2016
Locatie: Goethe-Institut

Rondetafelgesprek met Ernest van der Kwast
Voormalige artists- en architects-in-residence van het Goethe-Institut Rotterdam laten in de tentoonstelling Die Stadt von außen betrachtet hun visie op de havenstad zien. ‘Wild sites’ en ‘geesten’, polka dots, een alternatieve stadsplattegrond, een koe, en nog veel meer: de Duitse kunstenaars en architecten hebben Rotterdam tijdens hun verblijf op de meest uiteenlopende manier leren kennen en vieren met installaties, tekeningen en videowerken de diversiteit van de stad.

De Rotterdamse schrijver en journalist Ernest van der Kwast gaat met de deelnemers Juliane Schmidt, Antje Seeger en Su-Ran Sichling (beeldend kunstenaars, Dresden), Inge Paeßens (stedenbouwkundige, Keulen) en Thomas Rustemeyer (architect, Karlsruhe) in gesprek.

zaterdag 7 mei 2016, 17.00 uur

Tentoonstelling
Tot en met 2 juni presenteren de deelnemers hun veelzijdige en zeer subjectieve blik van buiten op de stad. Met behulp van zeer uiteenlopende artistieke middelen – waaronder videowerken en installaties, maar ook een alternatieve stadsplattegrond van Rotterdam – hebben ze zich beziggehouden met de diepe indruk die de stad bij hen heeft achtergelaten.

7 mei t/m 2 juni in het Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam
toegang gratis

Lees meer

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office