logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Nederland, Rotterdam, oktober 2013 Historisch Delfshaven in Rotterdam foto: Gerhard van Roon/ Hollandse Hoogte

Die Stadt von außen betrachtet

Rondetafelgesprek: 07/05/2016
Locatie: Goethe-Institut

Rondetafelgesprek met Ernest van der Kwast
Voormalige artists- en architects-in-residence van het Goethe-Institut Rotterdam laten in de tentoonstelling Die Stadt von außen betrachtet hun visie op de havenstad zien. ‘Wild sites’ en ‘geesten’, polka dots, een alternatieve stadsplattegrond, een koe, en nog veel meer: de Duitse kunstenaars en architecten hebben Rotterdam tijdens hun verblijf op de meest uiteenlopende manier leren kennen en vieren met installaties, tekeningen en videowerken de diversiteit van de stad.

De Rotterdamse schrijver en journalist Ernest van der Kwast gaat met de deelnemers Juliane Schmidt, Antje Seeger en Su-Ran Sichling (beeldend kunstenaars, Dresden), Inge Paeßens (stedenbouwkundige, Keulen) en Thomas Rustemeyer (architect, Karlsruhe) in gesprek.

zaterdag 7 mei 2016, 17.00 uur

Tentoonstelling
Tot en met 2 juni presenteren de deelnemers hun veelzijdige en zeer subjectieve blik van buiten op de stad. Met behulp van zeer uiteenlopende artistieke middelen – waaronder videowerken en installaties, maar ook een alternatieve stadsplattegrond van Rotterdam – hebben ze zich beziggehouden met de diepe indruk die de stad bij hen heeft achtergelaten.

7 mei t/m 2 juni in het Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam
toegang gratis

Lees meer

 

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office