logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Debatnacht 2016: Help, we zijn populair!

Event: 09/12/2016
Locatie: Arminius

Rotterdam kent een typische stadscultuur die we terug zien in de kunst, cultuur en architectuur die de stad heeft voortgebracht: avant-garde, DIY, modernistisch, ruimtelijk en experimenteel. Maar Rotterdam is niet meer enkel die rauwe, kale, robuuste, onherbergzame stad uit de wederopbouw. Is de oude stad van tafel geveegd of is er sprake van valse romantiek naar vroeger? Hoe moeten we ons tot deze veranderingen verhouden?

Vrijdag 9 december worden deze en andere vragen besproken in de Debatnacht in Arminius. In een debat om 23:00 uur in de Bovenzaal staat CBK Rotterdam samen met Vers Beton, Het Nieuwe Instituut en het Chabot Museum stil bij Rotterdam als steeds sneller veranderende stad. De talkshow staat onder leiding van Geert Maarse.

23:00 uur
De stad door de lens van de fotograaf (CBK Rotterdam)
Hoe is de stad veranderd voor fotografen nu het hier meer gelikt en volgebouwd is? Of valt dat nog wel mee? Wat doet de Rotterdamse straatfotograaf hiermee en is er zoiets als een Rotterdamse straatfotografie? Met fotografen Stacii Samidin en Frank Hanswijk.

Debatnacht 2016 wordt georganiseerd door Vers Beton, Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum en CBK Rotterdam. Kaarten zijn te koop via de website van Arminius. Voor meer info en een blokkenschema, ga naar debatnacht.nl

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office