logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

De Singel ≈ een gedicht

Boekpresentatie: 04/09/2020
Locatie: Het Nieuwe Wijkpaleis

Op vrijdag 4 september vindt de overhandiging van het reuzenprentenboek DE SINGEL ≈ EEN GEDICHT plaats. Een werk over de Heemraadssingel, gemaakt door Ondine de Kroon.
De overhandiging is tevens de opening van de expositie van het werk van alle deelnemers uit de buurt.

Op deze middag wordt tevens de aftrap gegeven van een jaar lang activiteiten van De Groene Connectie onder de titel: Van wie is de Heemraadssingel?

Programma

14.30 uur // Introductie Tom van Geest (De Groene Connectie)
14.35 uur // Dichter Rien Vroegindeweij draagt voor
14.45 uur // Overhandiging reuzenboek aan Ineke van Uden (directrice RK Mariaschool)
15.00 uur // Planten appelboom op het schoolplein
15.30 uur // Tocht naar de Heemraadssingel

Iedereen is van harte welkom op deze dag in Het Nieuwe Wijkpaleis op de Claes de Vrieselaan 72 in Rotterdam.
Uiteraard wordt de 1,5 meter regel in acht genomen. Bij mooi weer vindt de overhandiging buiten plaats. Vanwege Corona is de bijeenkomst alleen voor genodigden. Meld je daarom van tevoren even aan via dit e-mailadres.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een investeringsbijdrage van CBK Rotterdam. Met de regeling Investeringsbijdrage geeft CBK Rotterdam een impuls aan de beroepspraktijk van Rotterdamse kunstenaars door medefinanciering bij opdrachtgeverschap. De bijdrage is altijd bedoeld voor het honorarium van de betrokken kunstenaar. Het doel van de bijdrage is de ontwikkeling van kunstenaarspraktijken en het vergroten van hun zichtbaarheid in de stad. Opdrachtgevers van beeldend kunstenaars die staan ingeschreven bij CBK Rotterdam kunnen samen met de betreffende kunstenaar een beroep doen op deze bijdrage.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office