logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Curious Autonomy

voorlichting: 21/03/2017
Locatie: Willem de Kooning Akademie (ingang Wijnhaven)

Wat betekent het om een artistieke onderzoekspraktijk op te zetten, en hoe zorg je ervoor dat deze zich duurzaam kan ontwikkelen? Welke partners betrek je bij je onderzoek? Hoe zorg je voor de juiste zichtbaarheid? Welke financieringsmodellen zijn er mogelijk? Een artistiek onderzoek begint met jezelf de juiste vragen stellen.

De Willem de Kooning Academie en CBK Rotterdam organiseren een bijeenkomst waarin kunstenaars aan het woord komen die in het afgelopen jaar geconcentreerd aan een onderzoeksproject hebben gewerkt. Vanuit verschillende perspectieven bevragen ze hun eigen praktijk en de wereld om hen heen. In een aantal geconcentreerde, korte sessies presenteren ze hun onderzoek: de resultaten ervan, maar ook wat er goed en mis liep. In gesprekken gaan de kunstenaars in op vragen en delen ze hun ervaringen.

Curious Autonomy is een samenwerking tussen WdKA Autonomous Practices & CBK Rotterdam Art Office. CBK Rotterdam ondersteunt vanuit de Onderzoeks- en Ontwikkelingsregeling onderzoeksprojecten van kunstenaars. Petra Laaper van CBK Rotterdam Art Office zal een toelichting geven op deze regeling.

17349675_202414646824839_117353594416895412_oDe kunstenaars die deze editie meedoen zijn:
Gil & Moti, Pages, Tim Leyendekker, Sandim Mendes, Rnul, Rooswiesblauw

Dinsdag 21 maart | 16.00 – 19.00 uur

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office