performance

08/12/2017 — 16/12/2017
WORM

COOLSTOF x WORM: Natasha Taylor – Issue Wrestling


Er zijn twee gangbare strategieën om met maatschappelijke problemen om te gaan: negeren of op de spits drijven. Rotterdamse kunstenaar Natasha Taylor onderzoekt een derde weg: het adresseren van maatschappelijke kwesties aan de hand van show-worstelen. Deze speelse derde weg noemen we Issue Wrestling.

Vanaf november is Taylor in de directe fysieke omgeving van WORM in gesprek gegaan met mensen uit de buurt ‘Cool’ over wat interessante, passende en urgente verhaallijnen kunnen zijn voor een Rotterdamse worstelshow. Hierbij ligt de focus op kleinschalige problemen, die personages vormen voor de tentoonstelling en performance. Bijvoorbeeld: de parkeerproblemen voor bewoners in Cool: Parkeeroverlast vs. Regelgeving. Taylor, de buurtbewoners en WORM willen onderzoeken of een speels schouwspel zoals een show worstelwedstrijd, met herkenbare problemen uit de buurt, aan een soort opluchting kan bijdragen en kan dienen als referentiepunt voor vervolggesprekken. 8 t/m 16 december is er in de S/ASH GALLERY van WORM een tentoonstelling te zien waarbij kostuums, attributen en promo filmpjes worden vertoond waaraan Taylor, 6 worstelaars en bewoners van Cool-Zuid hebben gewerkt. Op 16 december worden drie issues geworsteld in de ring in UBIK space.

Over Coolstof
De Kunstblockinstellingen MAMA, WORM, V2_, TENT Rotterdam en Witte de With Center for Contemporary Art hebben verschillende kunstenaars en collectieven uitgenodigd om bijzondere projecten te realiseren. Van september 2017 t/m mei 2018 is er elke maand een verrassende performance, optreden, interventie of installatie in de wijk Cool. De COOLSTOF-projecten vinden (ook) plaats op vrijdagavond, tijdens De Kunstavond. De eerste editie van COOLSTOF was een performance van Geo Wyeth voor Showroom MAMA in september 2017. COOLSTOF wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Issue Wrestling wordt mede mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van CBK Rotterdam, Opzoomer Mee Bewoner Idee, Gemeente Rotterdam, Kunstblock en WORM en de inzet van buurtbewoners (‘special thanks to Perry Kruithof, Ivan Winter, Jopie Alleman van Dorpshuis de Coolenkit) en ondernemers uit Cool/Witte de Withkwartier.