performance

23/02/2018
V2_

Coolstof X V2_: Operation Earnest Voice – Jonas Lund


Het 4e project van Coolstof vindt plaats bij V2_: Operation Earnest Voice van Jonas Lund. Coolstof is een reeks performances die door vijf Kunstblock instellingen worden gerealiseerd in de wijk Cool, rond de Witte de Withstraat. De performatieve installatie van Lund vindt plaats op vrijdag 23 februari, tijdens de Kunstavond in het Rotterdamse Kunstkwartier.

Operation Earnest Voice – Jonas Lund
Tijd: 18.30 – 20.30 uur
Locatie: V2_, Eendrachsstraat 12

Operation Earnest Voice is een performatieve installatie die sociale media gebruikt om de publieke opinie van Rotterdam te beïnvloeden. De performance vindt zowel online als offline plaats. Een groep performers vormt samen een click-farm-achtig geheel en heeft de controle over verschillende sociale media kanalen. Het publiek bij V2_ is getuige van de manipulatieve kracht van de collectieve sociale media-actie terwijl ze over de de schouders van de performers meekijken. De performers hebben als opdracht om op deze kanalen de aandacht naar zich toe te trekken en mensen te  overtuigen van hun gelijk. V2_’s project voor Coolstof, Operation Earnest Voice is een werk van de Zweedse kunstenaar Jonas Lund die kritisch werk maakt over vernetwerkte systemen en technologische innovaties.

Coolstof
MAMA, TENT Rotterdam, V2_, Witte de With, WORM en CBK Rotterdam hebben verschillende kunstenaars uitgenodigd om projecten te realiseren. Van september 2017 t/m mei 2018 is er elke maand een verrassende performance, interventie of installatie in de wijk Cool. Het project vindt plaats onder de naam Coolstof. Meer info: www.coolstof3012.nl

De Kunstavond vindt elke vrijdagavond plaats in het Rotterdamse Kunstkwartier. De vijf Kunstblock-instellingen zijn dan gratis te bezoeken tussen 18.00 en 21.00 uur. Om 19:00 uur start er een gratis rondleiding van een uur langs alle 5 de instellingen, deze tour vertrekt vanaf de balie van TENT en Witte de With (Witte de Withstraat 50).