performance

09/02/2018
Schiedamsesingel 80

Coolstof x TENT: Maurice Meewisse – BLOK BETON


TENT presenteert Blok Beton, een straatperformance van Maurice Meewisse. Deze zal op vrijdagavond (Kunstavond) 9 februari plaatsvinden ter hoogte van Schiedamsesingel 80. Blok Beton is het vierde project van COOLSTOF: een reeks performances die door vijf Kunstblockinstellingen worden gerealiseerd in de wijk Cool, rond de Witte de Withstraat.

Fysieke arbeid vormt de inspiratiebron voor Meewisses projecten. Met performances en acties zoals het vellen van een boom of smelten van metaal brengt hij een ode aan lichamelijk werk, waarvan de waarde in onze steeds meer geautomatiseerde en gedigitaliseerde samenleving soms uit het zicht lijkt te verdwijnen. Meer dan om het resultaat, gaat het om de actie van het werken zelf, dat een sociale en symbolische gebeurtenis wordt.

Maurice Meewisse

Blok Beton haakt in op de behoefte van mensen om met hun arbeid te investeren in iets dat nut of betekenis heeft. Fysieke arbeid vormt de inspiratiebron voor Meewisses projecten. In de performance mixt en stort Meewisse beton in een mal. De geluiden die hierbij worden geproduceerd worden ter plekke door geluidskunstenaar Jordy Walker gesampled. Het zware werk wordt tegelijkertijd gevierd met een winterfeest met koek-en-zopie. Performance- en installatiekunstenaar Maurice Meewisse woont in Rotterdam. Hij werkt meestal in de buitenruimte, en realiseerde eerder werk bij onder meer het Oerolfestival, Terschelling (2013); Fest i Nova festival, Georgië (2015); Lucy / Galerie Sanaa, Utrecht (2015); Sculpture by the Sea, Aarhus (2015); Zandmotor, Den Haag (2017) en Arte Concordia, Rotterdam (2017).

Over Coolstof
De Kunstblockinstellingen MAMA, WORM, V2_, TENT Rotterdam en Witte de With Center for Contemporary Art hebben verschillende kunstenaars en collectieven uitgenodigd om bijzondere projecten te realiseren. Van september 2017 t/m mei 2018 is er elke maand een verrassende performance, optreden, interventie of installatie in de wijk Cool. De projecten vinden (ook) plaats op vrijdagavond, tijdens De Kunstavond. De eerste editie van COOLSTOF was een performance van Geo Wyeth voor Showroom MAMA in september 2017. COOLSTOF wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Lees meer