logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
12-Diepgaan-7914-712x475 COOLSTOF MEEWISSE

Coolstof x TENT: Maurice Meewisse – BLOK BETON

performance: 09/02/2018
Locatie: Schiedamsesingel 80

TENT presenteert Blok Beton, een straatperformance van Maurice Meewisse die op vrijdag 9 februari, ter hoogte van Schiedamsesingel 80, zal plaatsvinden. Blok Beton is het vierde project van COOLSTOF: een reeks performances die door vijf Kunstblockinstellingen worden gerealiseerd in de wijk Cool, rond de Witte de Withstraat.

Performance- en installatiekunstenaar Maurice Meewisse woont in Rotterdam. Hij werkt meestal in de buitenruimte, en realiseerde eerder werk bij onder meer het Oerolfestival, Terschelling (2013); Fest i Nova festival, Georgië (2015); Lucy / Galerie Sanaa, Utrecht (2015); Sculpture by the Sea, Aarhus (2015); Zandmotor, Den Haag (2017) en Arte Concordia, Rotterdam (2017).

Over Coolstof
De Kunstblockinstellingen MAMA, WORM, V2_, TENT Rotterdam en Witte de With Center for Contemporary Art hebben verschillende kunstenaars en collectieven uitgenodigd om bijzondere projecten te realiseren. Van september 2017 t/m mei 2018 is er elke maand een verrassende performance, optreden, interventie of installatie in de wijk Cool. De COOLSTOF-projecten vinden (ook) plaats op vrijdagavond, tijdens De Kunstavond. De eerste editie van COOLSTOF was een performance van Geo Wyeth voor Showroom MAMA in september 2017. COOLSTOF wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Lees meer

 

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office