logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Coolsingel as a Monument

Futurosity Tour: 18/05/2016
Locatie: Coolsingel, Rotterdam

“Destiny is what we work toward. The future doesn’t exist yet. Fate is for losers!” – Douglas Coupland

Welke krachten zetten het heden in beweging richting de toekomst? Welke hindernissen komen we tegen wanneer we een beeld proberen te vormen van de toekomst? Of is ‘de toekomst’ een achterhaald begrip dat nodig aan herziening toe is? In het kader van Futurosity, een jaar durend project van Kunstblock in samenwerking met kunstenaar en schrijver Douglas Coupland, zet de tweedaagse Futurosity Summit onze relatie tot het begrip toekomst op scherp.

De Summit vormt het brandpunt van het Futurosity project – onderdeel van Rotterdam viert de stad! – en biedt een tweedaags programma. Het programma start op 18 mei met een speciale editie van de rondleiding: De Coolsingel als Monument: Een toergids van Sculpture International Rotterdam (SIR) geeft een rondleiding langs de meest opzienbarende voorbeelden van kunst, architectuur en toegepaste kunst die de Coolsingel sieren en biedt een blik in verleden, heden en toekomst van deze belangrijke laan.

De Coolsingel als Monument, van 14.00 – 15.30 uur.
Verzamelen vanaf 13:45 uur, bij de sculptuur van Naum Gabo voor de Bijenkorf.

De eigen bijdrage voor de deelnemers is € 5,- per deelnemer, te voldoen contant voor aanvang (graag gepast betalen). Gelieve te reserveren door het sturen van een mail naar marly@timelessrotterdam.com.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office