logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Max Dereta

Silent walk met special guest Wilbert Plijnaar (VOLGEBOEKT)

Event, Tour: 15/11/2019
Locatie: Oude Binnenweg, TENT

(VOLGEBOEKT)

Comic (f)Luister audiotour
op vrijdagavond 15 november

In navolging op de silent disco (bekend van onder meer festival De Parade) organiseren Art Index Rotterdam en CBK Rotterdam op vrijdag 15 november een silent walk. Er liggen 40 koptelefoons klaar voor de wandelaars. Iedereen die meewandelt langs de stripschilderingen op de Oude Binnenweg hoort die avond onder andere de stem van Wilbert Plijnaar door de speakers van zijn of haar koptelefoon.

Illustrator, striptekenaar en scenarist Wilbert Plijnaar is op deze vrijdagavond namelijk de side kick tijdens deze wandeling; de Comic (f)Luister audiotour.

Plijnaar begon zijn carrière als tekenaar en schrijver voor het weekblad Donald Duck. Halverwege de jaren ‘70 stapte hij over naar stripblad Eppo en werd hij co-auteur van strips als Sjors en Sjimmie en Claire. De creatieve duizendpoot maakte daarnaast strips als Koen Kalkoen, bedacht concepten voor andere stripmakers en begeleidde jong talent. Sinds 1995 werkt hij in Los Angeles voor de studio’s van onder meer Warner Bros, 20th Century Fox en  Dreamworks. Hij werkte mee aan tal van succesvolle bioscoopfilms, waaronder Despicable Me, The Lorax, How to Train Your Dragon, Planet 51, Over the Hedge, Jimmy Neutron, Osmosis Jones en de eerste drie Ice Age films.

In november komt Plijnaar op uitnodiging van Cross Comix even terug naar zijn thuisstad Rotterdam. Als bijdrage aan Cross Comix maakte CBK Rotterdam de komst van Plijnaar mogelijk, mede ingegeven door het feit dat sinds kort het portret op de Oude Binnenweg van zijn hand – een portret van zijn tante Rita Reys – helemaal af is door de speciale aanlichting van het werk.

Samen met Anne-Marie Ros van Art Index Rotterdam laat Plijnaar deze avond alle werken op de jazzroute zien. Door zijn jarenlange ervaring in de internationale comic- en stripwereld brengt zijn fantasie verrassende grappen en verhalen met zich mee, ook tijdens het wandelen. Voorbijgangers zullen zich afvragen wat die groep wandelaars met een koptelefoon doen en kunnen zich eveneens verwonderen over de vele jazzportretten die de Oude Binnenweg rijk is.

Comic (f)Luister audiotour rond en over de Oude Binnenweg
Vrijdag 15 november tijdens de Kunstavond XL
Verzamelen 19:15 bij TENT Rotterdam aan de Witte de Withstraat

Aanmelden via info@artindexrotterdam.nl


Verder kan je Wilbert Plijnaar in dezelfde week ontmoeten op het Cross Comix Festival:
Zaterdag 16 november – masterclasses in Donner.
Zondag 17 november – boekpresentatie Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood! met Peter de Wit in TR Schouwurg

OVER DE TOUR:

 

 

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Cross Comix 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office