logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

LUCI: City Under Microscope

Event: 05/03/2014 - 08/03/2014
Locatie: Beurs-World Trade Center

Van 5 tot en met 8 maart vindt LUCI: City Under Microscope plaats in Rotterdam. LUCI (Lighting Urban Community International) is een samenwerkingsverband tussen 60 steden wereldwijd dat zich richt op verlichting van stedelijke gebieden. De gemeente Rotterdam is lid van LUCI en in maart host van deze editie van City Under Microscope. Het CBK brengt ter gelegenheid daarvan twee werken in de openbare ruimte van Rotterdam onder de aandacht.

Broken Light weer in de spot lights
In 2011 won de stad Rotterdam met het lichtproject Broken Light (Rudolf Teunissen) de tweede prijs in het kader van de prestigieuze LUCI award. Ter gelegenheid van City Under Microscope staat het project Broken Light in de Atjehstraat in de belangstelling. Het lichtproject ondergaat momenteel een technisch onderhoud en zal vanaf het LUCI event weer te bewonderen zijn.

Rudolf Teunissen Studio Hans Wilschut

Broken Light – Rudolf Teunissen Studio Hans Wilschut

Broken Light, 2010
Ontwerp: Rudolf Teunissen
Projectleiding: MAX designers
Met dank aan: gemeente Rotterdam en Stichting DSPS
Foto in slider: Vincent van Dordrecht

De Phoenix aangelicht
In december 2013 kreeg De Phoenix van Hans Ittmann (1966) een nieuwe plek in het Lloydkwartier. Oorspronkelijk werd het beeld ontworpen voor de Jan Prinsschool aan de Blaak, waar het moest wijken voor de bouw van de Markthal Rotterdam.
Deze week vindt er een proef plaats voor de aanlichting van het beeld. In samenspraak met de bewoners wordt door Atelier LEK een aantal mogelijkheden uitgetest en toegelicht.

De Phoenix (1966), Hans Ittman. Foto Max Dereta.

De Phoenix (1966), Hans Ittman. Foto Max Dereta.

In het kader van City Under Microscope zal dit lichtplan worden gepresenteerd binnen de LUCI werkgroep Light&Art, die gericht is op kennisuitwisseling op het gebied van het aanlichten van kunstwerken in de openbare ruimte.
Met de nieuwe aanlichting zal de iconische waarde van De Phoenix sterker worden benadrukt.

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office