Boekpresentatie

01/05/2022
Tante Nino

Boekpresentatie: ‘Noordereiland-tekeningen’ door Bart Lodewijks


Op 1 mei van 15.00 – 17.00 uur vindt bij Tante Nino de boekpresentatie van Noordereiland-tekeningen plaats. In deze publicatie documenteerde Bart Lodewijks de afgelopen twee jaar waarin hij krijttekeningen heeft gemaakt op het Noordereiland. Tijdens deze middag toont filmmaker Griet Teck filmfragmenten en Bart Lodewijks vertelt in de vorm van een voorstelling over zijn belevenissen op het bijzondere Noordereiland. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Marjolijn van der Meijden, projectleider BKOR.

Op uitnodiging van Murals Inc. werkte Bart Lodewijks tussen 2020 en 2021 aan grote krijttekeningen op verschillende locaties op het Noordereiland. Hij tekende op straat, muren, huizen, schepen en winkels, en schreef over het proces en de mensen die hij ontmoette tijdens het tekenen.

Toegang gratis
Locatie Tante Nino, Van der Takstraat 102B, Rotterdam

 

 

Noordereiland-tekeningen door Bart Lodewijks wordt ondersteund door Mondriaan Fonds, BKOR – CBK Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Elize Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Van Ommeren de Voogt Stichting.