logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Boekpresentatie: Ger van Iersel – Monumentaal kunstenaar

Boekpresentatie: 06/10/2015
Locatie: de Heuvel

Wie is Ger van Iersel?
Ger van Iersel (1923) groeide op in Rotterdam, maakte het bombardement mee en werkte als kunstenaar samen met architecten aan de wederopbouw. Nu, 57 jaar na het bombardement maakt zijn kunst nog steeds onderdeel uit van het leven in de stad.

Over de boekpresentatie
De auteur, Frederik Haver Droeze, zal een toelichting geven op de totstandkoming van het boek en Siebe Thissen, hoofd BKOR (Beeldende Kunst en Openbare Ruimte), die een voorwoord schreef, zal het werk plaatsen in het licht van de wederopbouwkunst in Rotterdam. Daarna wordt het eerste exemplaar uitgereikt.

Fragmenten uit ‘Een portret van een oude kunstenaar, de stad en het lege hart’, de film die Jan Dirk Schouten in 2007 over Ger van Iersel maakte, zullen worden vertoond. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling ingericht over het werk van Ger van Iersel. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en een hapje.

Di. 6 okt. 2015, 15.00 uur, locatie: de Heuvel, Grotekerkplein 5, ingang Oppert (naast het glas-in-betonraam van Ger van Iersel).

Bovenstaande foto van het glas-in-beton-werk van Ger van Iersel komt van de website www.schoutenarchitecten.nl

 

onbekend-heuvel-affiche

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office