logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Boekpresentatie ‘Beelden’ en opening Pop-up Beeldenpark

Opening: 01/06/2016

Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940 en Uproot Rotterdam
Boekpresentatie en opening van het pop-up beeldenpark, woensdag 1 juni vanaf 16:00 uur in Het Nieuwe Instituut, en vanaf 17:30 uur in het Museumpark.
Reserveer hier uw tickets

Van 1 juni tot en met 21 augustus is Rotterdam even één park rijker, een pop-up beeldenpark wel te verstaan. In Uproot Rotterdam komt een groep kunstwerken uit de stad een zomer lang bij elkaar: het beeldenpark vertelt het verhaal over het uitzonderlijke ‘post-bombardement’-kunstbeleid van de gemeente Rotterdam. Op woensdag 1 juni wordt het beeldenpark geopend in het Museumpark.

Het pop-up beeldenpark Uproot Rotterdam is een project van Studio Makkink & Bey, in opdracht van BKOR en Sculpture International Rotterdam (CBK Rotterdam). Uproot Rotterdam wordt georganiseerd in het kader van CBK Rotterdam Viert Kunst en de Stad, en is onderdeel van Rotterdam viert de stad! Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam.

Voorafgaand aan deze opening presenteert CBK Rotterdam het boek Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940 in Het Nieuwe Instituut; een boek van Siebe Thissen (hoofd BKOR) over de wederopbouw in Rotterdam en de rol die de kunst daar in speelde. Het boek bevat een voorwoord van Sjarel Ex en een foto-essay van Otto Snoek. (Uitgeverij Jap Sam Books, vormgeving Studio Minke Themans, 22 x 28 cm, gebonden, 528 pagina’s, € 37,50, ISBN: 978-94-90322-62-5, www.japsambooks.nl)

Beeldverslag Beelden en opening Pop-up Beeldenpark

MAX_9056 MAX_9102 MAX_9128 MAX_9135 MAX_9142

Programma, woensdag 1 juni:
16:00 uur, in Het Nieuwe Instituut
De boekpresentatie van Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940, met een review van het boek door Paul van de Laar, een interview met Siebe Thissen door Arie Lengkeek, een column van Dikie Scipio en de overhandiging van het eerste exemplaar door Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam) aan Bas van Leeuwen en Theo Laport.

17:30 uur, in het Museumpark
De feestelijke opening van Uproot Rotterdam, met een introductie door Ove Lucas, een toelichting van Jurgen Bey (Studio Makkink & Bey) en het muziekstuk ‘Einde Voorstelling – Alarmsymfonie’ (2011) naar een idee van Yuri Veerman, uitgevoerd door het Fanfare orkest Excelsior Rotterdam.

Tickets zijn hier te bestellen.

RVDS_Logo_NL_B_05_Jpeg

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office