logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

BLUEPRINT: WHOSE URBAN APPROPRIATION IS THIS?

Tentoonstelling: 01/06/2017 - 27/08/2017
Locatie: TENT

Het collectief Metro54 presenteert BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?, een multidisciplinaire groepstentoonstelling en publieksprogrammering over de relatie tussen straatcultuur en architectuur in TENT Rotterdam. Metro54 nodigde architecten, designers, rappers, producers en kunstenaars uit. Zij tonen nieuw en bestaand werk dat de soms stormachtige relatie tussen architectuur en straatcultuur vormgeeft, onderzoekt en verbeeldt.

Rotterdam is de hiphopstad van Nederland en architectuur en urban arts & culture zijn diep geworteld in het DNA van de stad. Oude stadswijken en nieuwe bombastische architectuur wisselen elkaar af. Ze functioneren als voedingsbodem voor een eigentijdse kunst-, performance- en muziekcultuur. De groepstentoonstelling en het levendige publieksprogramma grijpen hierop in en stellen de wijze waarop straatcultuur, de stad en haar architectuur toe-eigenen centraal. Speciale aandacht gaat uit naar de thema’s ‘architectuur en identiteitsvorming’ en ‘stedelijke toe-eigening van straatcultuur’ in steden zoals London, Lissabon, Parijs en Rotterdam.
lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office