performance

14/06/2019
TENT

BirdBecomeBird & Solo Acoustic Performance


Vrijdagavond tijdens Kunstblock kun je naar twee bijzondere vocale performances kijken bij TENT, Suzanne Walsh en Janneke van der Putten, die elk grenzen van de menselijke stem opzoeken.

In haar artistieke praktijk, die zowel schrijven als beeldende kunst en muziek omvat, bevraagt Walsh geregeld het onderscheid dat we maken tussen mens en dier. Met haar performance BirdBecomeBird engageert ze zich met de opvatting dat muziek de soorten grenzen overstijgt en brengt ze ten gehore dat ook vogels een stemgeluid hebben en een vorm van muziek maken. Haar optreden begint met het zingen van geïmproviseerde muzieklijnen en werkt geleidelijk toe naar een klankenbrij van niet- menselijke stemmen, tot de ruimte is gevuld met gekraai en gekakel.

Kunstenaar Van der Putten zet haar stem in als instrument om verschillende omgevingen fysiek, akoestisch en intuïtief te onderzoeken. De Solo Acoustic Performance is een veeleisende, langdurige performance waarin ze de grenzen aftast van wat het zingende lichaam kan doen.

Dit event is onderdeel van de tentoonstelling Post-Opera bij TENT.
Toegang is gratis.