logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

BirdBecomeBird & Solo Acoustic Performance

performance: 14/06/2019
Locatie: TENT

Vrijdagavond tijdens Kunstblock kun je naar twee bijzondere vocale performances kijken bij TENT, Suzanne Walsh en Janneke van der Putten, die elk grenzen van de menselijke stem opzoeken.

In haar artistieke praktijk, die zowel schrijven als beeldende kunst en muziek omvat, bevraagt Walsh geregeld het onderscheid dat we maken tussen mens en dier. Met haar performance BirdBecomeBird engageert ze zich met de opvatting dat muziek de soorten grenzen overstijgt en brengt ze ten gehore dat ook vogels een stemgeluid hebben en een vorm van muziek maken. Haar optreden begint met het zingen van geïmproviseerde muzieklijnen en werkt geleidelijk toe naar een klankenbrij van niet- menselijke stemmen, tot de ruimte is gevuld met gekraai en gekakel.

Kunstenaar Van der Putten zet haar stem in als instrument om verschillende omgevingen fysiek, akoestisch en intuïtief te onderzoeken. De Solo Acoustic Performance is een veeleisende, langdurige performance waarin ze de grenzen aftast van wat het zingende lichaam kan doen.

Dit event is onderdeel van de tentoonstelling Post-Opera bij TENT.
Toegang is gratis.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office